8 tips til en mer inspirerende løpetur

8 tips til en mer inspirerende løpetur

En løpetur eller en tur ute i naturen kan være noe av det fineste som finnes. Frisk luft, solskinn og svette – alt på samme tid! Dessuten er det et perfekt supplement til gruppetrenings- timer og styrketrening. Tina Uppfeldt, treningsinsutvikler i Friskis&Svettis Riks, har listet opp åtte tips til deg som vil ha variasjon til din vanlige tur:

1. Styrke: Kombiner løpingen med styrketrening: Løp til trening og kjør en litt kortere økt, eller ta en pause underveis på      løpeturen og gjør noen styrke- eller bevegelighetsøvelser.

2. Sammen: Ta med en kompis ut i på tur eller bli med på noen av våre løpe timer. Løpetrening i gruppe som passer både f  for deg som ikke er vant til å trene og for deg som løper daglig. Å trene sammen med andre er morsommere!

3. Musikk: Liker du å ha musikk i ørene? Prøv musikktjenesten Running i Spotify. Et morsomt konsept der musikken som  spilles i dine høretelefoner tilpasses etter ditt løpetempo.

4. Speilvendt: Løp eller gå din vanlige runde, men motsatt vei. Et enkelt knep for å få variasjon og dessuten forvandles de vanlige oppoverbakkene til nedoverbakker.

5. Løp: Meld deg på til et løp. Samtidig som du trener langsiktig for å kunne leve livet fullt ut kan det være kult og gi mer motivasjon å ha et kortsiktig mål i sikte.

6. Is: Ta en is-tur. Planlegg en litt lenger runde slik at du trenger en pause ved en is-kiosk. Det kan være bensinstasjonen, men helst en koselig is-kiosk. Ha litt småpenger i løpetightsen, ta en pause, nyt sommeren, kos deg med isen og kanskje tøye litt. Når isen er spist løper du hjem med ny energi og pigge ben.

7. Morgenpigg: Kjør powerwalk eller løping om morgenen. Nyt den lyse sommermorgenens lukter. Det er en skikkelig bra start på dagen uansett om du har ferie eller skal på jobb.

8. Intervall: Er det veldig varmt kan en kort intervalløkt føles bedre enn å være ute å løpe en lang distanse. Nedenfor finner du forslag til opplegg.


Bonustips fra Jonas Anghammer, kommunikator hos Friskis&Svettis Riks:
Kjør en pokémontrening! Ta med Pokémon GO på løpeturen, legg opp en runde slik at du prikker inn så mange pokéstopp som mulig på veien. Hver gang en pokémon du vil fange dukker opp, stopp opp og gjør din fangst og en styrkeøvelse, eller ta en liten pause. Ha det gøy!

Lykke til med løpingen og nyt sommeren!

Intervallopplegg 30 min
Start med å jogge 7 minutter for å komme i gang. Når du føler deg klar kjører du 5 serier med 1-minuttsintervaller. Øk tempoet slik at du kjenner at det blir god fart i steget. Mellom hver intervall kan du hvile i 30 sekunder ved å gå i raskt tempo. Når du er ferdig med 5 stykker kan du ta en litt lenger hvilepause. Når du føler deg klar igjen setter du snuten hjemover og kjører ytterligere en serie med 5 stk 1-minuttsintervaller. Deretter jogger du langsomt i ca 5 min og går deretter hjem og avslutter med behagelige bevegelighetsøvelser.

			
Utvalgte bilder fra

#friskissvettisnorge