Raske fakta

Med våre raske-fakta har du alltid korrekt informasjon når du skal skrive eller fortelle om en av Norges største idrettsorganisasjoner.

Friskis&Svettis Norge er en ideell idrettsorganisasjon som tilbyr trening – både gruppetrening, spinning, styrkerom og utetrening.

Friskis&Svettis Norge er tilknyttet Norges Idrettsforbund som en egen seksjon i Norges Fleridrettsforbund.

Friskis&Svettis kommer fra Sverige, der de er en av de desidert største idrettsbevegelsene. 5,27 % av Sveriges befolkning trener med Friskis&Svettis.

Friskis&Svettis består totalt av 157 ideelle idrettsorganisasjoner, 42 av disse finnes i Norge.

Friskis&Svettis har tilsammen 548.637 medlemmer, hvor Norge i dag har rundt 20 000 medlemmer.

I Norge er det 1 700 ideelle funksjonærer som engasjerer seg i en Friskis&Svettis forening.

Norge har tre foreninger som har egne lokaler – hhv Friskis&Svettis Oslo, Fredrikstad og Bærum. De andre 40 foreningene leier seg inn i idrettshaller og gymsaler.

I tillegg til Sverige og Norge har Friskis&Svettis foreninger i Aberdeen, Brüssel, Helsingfors, København, London, Luxemburg, Paris og Vanda.

Friskis&Svettis utdanner sine egne ledere og instruktører

I 1978 ble Friskis&Svettis startet i Stockholm av Johan Holmsäter. Etter et halvt år hadde foreningen 1 450 medlemmer. Friskis&Svettis Stockholm er i dag Sveriges største idrettsforening med over 92 000 medlemmer. I 1985 avsluttet Johan Holmsäter sitt oppdrag.

I 1983 ble Friskis&Svettis Oslo etablert som den første foreningen i Norge.
Vår største forening i dag er Friskis&Svettis Fredrikstad.

For spørsmål kontakt Jeppe Hansson
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

			
Utvalgte bilder fra

#friskissvettisnorge